Van overleven, naar leven in balans

Over Ruud Dekkers

Het is mijn missie om leiders (ondernemers, managers) op een avontuurlijke manier te laten (her)ontdekken wie ze zijn en wat ze willen met hun leven. Zodat ze keuzes durven maken en het leven gaan leiden dat hun daadwerkelijk vrij en gelukkig maakt.

Altijd maar door moeten gaan, dat gevoel had ik…

Vijftien jaar ervaring in het bedrijfsleven met diverse managementfuncties heeft me geleerd hoe je alle ballen in de lucht houdt. Wat betreft verantwoordelijkheid voor anderen en je targets halen.

Het resultaat was een dikke bak op de parkeerplaats, een vette bankrekening en ontzettend veel onrust in m’n kop. Heel de dag was ik mezelf aan het opjagen. Maatschappelijk gezien had ik alles, maar gelukkig was ik al lang niet meer. Ik was zo hard voor anderen aan het rennen, alleen niet voor mezelf. In het weekend haalde ik de sleur van de werkweek in, althans dat probeerde ik. Voordat ik het wist was het weer maandag met als gevolg dat de batterij langzaam leeg raakte.

Ik had totaal geen plezier meer in mijn leven. Ik stond ‘s ochtends op, zette de automatische piloot aan op mijn werk, deed m’n ding, en ik werd er niet warm of koud van.

Het moest anders. Maar hoe? Ik deed niets, behalve blijven zitten op de plek waar ik zat.
Ik bleef zelfs zo lang zitten, dat ik in conflict raakte met mijn (toenmalige) werkgever. Daar zat ik dan, op de bank, compleet uit het veld geslagen. Ik voelde me verraden, machteloos en tegelijk schaamde ik me kapot, hoe had dit zo ver kunnen komen?

Dat was hét moment dat ik besloot, nu is het genoeg, ik ben er klaar mee.

Klaar met hoe een ander over mij denkt of wat een ander van mij verwacht. Pas toen realiseerde ik me dat ik mijn leven niet uit handen wil geven. Ik kwam erachter dat ik nog zo veel kon praten en mezelf dingen af kon vragen, dat wanneer ik het naar m’n zin wil hebben, ik eerst zelf moet kiezen.

Redenen dat ik lastig vond om te kiezen en om actie te ondernemen: het hoorde zo, dacht ik. Ik wist niet hoe het anders kon. Ik had ergens voor geleerd en dat was wat ik deed, dus ja.. wat moest ik dan..

Tevens was ik bang om alles dat ik had opgebouwd te verliezen. Er moest brood op de plank komen, die rekeningen moesten tenslotte betaald worden. En als ik maar hard genoeg zou werken, dan kon ik dat wel behouden, dan kwam het allemaal wel goed.

Ook keek ik altijd naar mijn omgeving en was ik bang wat een ander van me zou denken of vinden. Mijn eigen ding doen? Nee joh, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg… lekker veilig.

Actief

Ontdekken

Verbinden

Genieten

Vrijheid

De keuze die mijn leven veranderde…

Gelukkig ben ik nu gewoon Ruud. In mijn zoektocht naar een zinvol leven ontdekte ik dat acties en mijn gedrag voortkomen uit de KEUZES die IK maak. En dat die keuzes ook weer bepaald worden door je gedachten en emoties. Dat je binnenwereld, jijzelf dus, de sleutel is tot verandering. Ik dacht dat ik het met mijn hoofd wel op kon lossen maar keer op keer viel ik terug in oude patronen, ik raakte verdwaald in al mijn gedachten en kwam nooit op bestemming aan. Dus bleef het schuren. Totdat ik stopte met overdenken en overging tot ACTIE. Ik ben met mezelf aan de slag gegaan en zo ben ik gaan werken met diverse life- en business coaches. Vervolgens heb ik diverse opleidingen gevolgd o.a. tot ACT Trainer & Coach en Vitalogisch coach. Dankzij deze samenwerkingen, opleidingen en alle tools (her)OntDekte ik mijn route en creëerde ik een avontuur en toekomst waar ik weer trots op mezelf mag zijn en van mijn vrijheid kan genieten.

En juist dat gun ik jou ook! Om de regie te pakken over jouw leven. Om het leven te leiden zoals JIJ het wilt leiden, zonder dat het voelt als een gouden kooi. In alle vrijheid, rust en met plezier.

Ik kan je problemen niet ‘tadaaa’ laten verdwijnen, maar ik kan je wel helpen om ze te overwinnen.

Meer over mijn persoonlijke ontwikkeling:

N

Ademcoach / Ademhaling & Vitaliteit

N

Vitalogisch coach

N

ACT Trainer & Coach

N

Van Werk naar Passie

N

Big 5 for Life

Nog meer over mij:

Ik ben een geboren en getogen Bosschenaar.

De Brabantse gezelligheid en gastvrijheid zit in mijn bloed.

Het bourgondische leven is me met de paplepel ingegoten.

Heerlijk eten en drinken, genieten!

Ik woon al mijn hele leven in Den Bosch.

maar vanuit daar ontdek ik graag alle mooie plekken in de wereld, ik ben gek op avontuur en reizen.

Hier woon ik met mijn lieve vriendin Mirian en onze hond Cuba.

We gaan regelmatig op avontuur in onze “achtertuin” gelegen in het prachtige natuurgebied de Gement.

Ik ben al van kinds af aan met sport en beweging bezig.

Het liefste dans ik de hele dag op Cubaanse muziek. Vamos!

Humor is een mooie kwaliteit van mij.

Vooral een manier om mezelf en het leven niet altijd zo serieus te nemen.

"Ik wil wel veranderen, maar waar begin ik en hoe doe ik dat dan?"

Dit is hoe ik je kan helpen:

Eerste stap

Kennismaken

Kies voor jezelf, zet nú die allereerste stap en plan je gesprek.

Live dag

Avontuurlijk OntDekken

1 dag op avontuur met de mannen en koers bepalen.

VIPdag

Avontuurlijk OntDekken

1-op-1 op avontuur en koers bepalen.

1-op-1 traject

Maximaal OntDekken

Klaar met je leven uitstellen? Voor de leiders die het maximale uit het leven willen halen.

Werkt samen met
Kennismaken

Binnen 15 minuten weten waar de schoen wringt?

Laten we dan kennismaken en jouw situatie samen in kaart brengen.

Hét vertrekpunt om koers te bepalen naar meer rust in je kop, energie in je lijf en hét avontuur in je leven.

Want als je helder hebt wat er speelt en wat je niet (meer) wilt, dan pas kun je OntDekken wat je wél wilt en waar je naartoe wilt.

En je kunt pas OntDekken waar je naartoe wilt als je stopt met rennen, niet langer uitstelt en je verantwoordelijkheid pakt.

Kies dus voor jezelf, zet nú die allereerste stap en plan je gesprek.

N

Gratis en vrijblijvend

N

Ongeveer 15 minuten via Zoom

N

OntDek de mogelijkheden in samenwerking

Tot snel!

WhatsApp Starten
Waar kan ik je mee helpen?
Hey! Waar kan ik je mee helpen?